Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. МВФ: Глобалната икономическа прогноза не е толкова мрачна, колкото се очакваше през юни

Свят

МВФ: Глобалната икономическа прогноза не е толкова мрачна, колкото се очакваше през юни

Снимка:

Глобалната икономическа прогноза не е толкова мрачна, колкото се очакваше да бъде преди 3 месеца. Това обяви говорителят на Международния валутен фонд Гери Райс, визирайки по-добри от очакваното икономически данни от Китай и от някои развити икономики, съобщава Ройтерс.

Изявлението е сигнал, че през октомври Фондът ще излезе със завишена прогноза за представянето на световната икономика. През юни МВФ прогнозира, че световната икономика ще се сви с 4,9% през настоящата година, след което ще последва растеж от 5,4 на сто през 2021 година.

“Последните данни предполагат, че перспективите може да са малко по-тежки, но някои от световните икономики започват да обръщат посоката“, каза той. 

Гери Райс отбеляза пред репортери, че цялостната глобална перспектива остава предизвикателна в резултат на COVID-19 и въздействието му върху много икономически сектори.

Ситуацията остава "несигурна" в много развиващи се страни и на развиващите се пазари извън Китай, посочи той, отбелязвайки, че МВФ е загрижен и от нарастващите нива на дълга по света.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още