Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. На 103 години почина актьорът Кърк Дъглас

Свят

На 103 години почина актьорът Кърк Дъглас

Снимка:

За света той беше легенда, актьор от златните филмови години, споделя синът му – актьорът Майкъл Дъглас

На 103-годишна възраст почина легендарният актьор Кърк Дъглас. Тъжната вест съобщи синът му  Майкъл Дъглас.

„За света той беше легенда, актьор от златните филмови години, който изживя живота си щастливо. Но за мен и братята ми Джоел и Питър той бе просто татко, за съпругата ми Катрин– прекрасен свекър, за своите внуци и правнуци – любящ  дядо, а за жена си Ан – прекрасен съпруг. Нека завърша с думите, които му казах на неговия последен рожден ден: Татко, обичам те толкова много и съм много горд да бъда твой син“, написа във Фейсбук Майкъл Дъглас.

Кърк Дъглас се ражда на 9 декември 1916 г. в семейство на еврейски имигранти от Чауси, Могильовска област, Руска империя (днешен Беларус) с името Исур Даниелович Демски.

Филмовият му дебют е в „Странната любов на Марта Айвърс“ (1946 г.) с Барбара Стануик и Лизабет Скот. Участва в над 90 филма. Най-известен е с ролите си в „Спартак“,  „Одисей“ и „Викингите“.

Има три номинации за Оскар. През 1996 г. приключва кариерата си. Удостоен е с най-престижната филмова награда Оскар за цялостно творчество Той е под номер 17 в списъка на Американския филмов институт за най-великите мъжки екранни легенди на класическото холивудско кино.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още