Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. На фона на критики и гафове: Германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт подаде оставка

Свят

На фона на критики и гафове: Германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт подаде оставка

На фона на критики и гафове: Германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната на Германия Кристин Ламбрехт подаде оставка след поредица от гафове и PR катастрофи,съобщава Би Би Си. Решението идва в момент, когато Германия е под все по-засилващ се натиск да одобри увеличаването на международната военна подкрепа за Киев. Възникнаха неудобни въпроси и за боеспособността на германската армия, след като няколко бойни машини на пехотата „Пума” бяха извадени от експлоатация по време на неотдавнашно военно учение. Ламбрехт беше обект на негативни коментари заради изказването си, че Германия подкрепя Украйна, като изпраща 5000 военни каски.

Тя беше сериозно критикувана, когато стана ясно, че е взела сина си на пътуване с военен хеликоптер. „Черешката на тортата” се оказа видеото, което тя публикува в навечерието на Нова година, в което

говори за положителните лични срещи, на които се е радвала по време на войната в Украйна, докато фойерверки избухваха около нея в Берлин.

В изявлението за оттеглянето си по поста  Ламбрехт пише, че „месеците на медийно внимание към моята личност” са попречили на провеждането на дебат по същество относно военната политика и политиката за сигурност на Германия.

„Ценената и много полезна работа на войниците и на много хора в моето министерство трябва да стои на преден план”, казва Ламбрехт.

За петък беше предвидена среща с други министри на отбраната от западните съюзници на Украйна в американската военна база в Рамщайн, за да обсъдят допълнителна подкрепа за Киев. 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати