Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. На фона на зловещи прогнози: САЩ закрива щаба си за борба с коронавируса

Свят

На фона на зловещи прогнози: САЩ закрива щаба си за борба с коронавируса

Снимка:

Белият дом закрива щаба си за борба с коронавируса. Той ще бъде заменен с работна група за икономическото възстановяване на Щатите, съобщава NOVA.

Президентът Доналд Тръмп отново настоя, че страната не може да продължи още дълго да бъде затворена. А в интервю за ABC той допусна, че цената за отваряне на икономиката може да се окаже много висока и се очаква увеличаване на починалите от COVID-19 през следващите месеци.

"Възможно е да има повече смъртни случаи, защото няма да си стоим заключени в апартаментите, къщите или каквото е там. В същото време ще продължим да спазваме социална дистанция, ще си мием ръцете и ще си върнем страната. Хората така и така умират по един или друг начин", каза Тръмп.

В САЩ общият брой заразени с Ковид-19 нарастна до 1,22 млн., а на починалите - до 71 065. Щатът Ню Йорк съобщи за над 1700 свързани с коронавируса смъртни случая в старчески домове, за които досега не се знаеше.

Преди дни "Ню Йорк таймс" публикува вътрешен доклад на Белия дом, в който се казва, че починалите от коронавирус на ден могат да нараснат до 3000 през юни.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още