Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. На кило – гръцки лекар иска подкупи според теглото на бебето

Свят

На кило – гръцки лекар иска подкупи според теглото на бебето

На кило – гръцки лекар иска подкупи според теглото на бебето - Tribune.bg
Снимка:

Атинският лекарски съюз готов да се намеси с цялата сила на правомощията си

Лекар в атинска болница е поискал от съпруга на родилка подкуп за раждане в съответствие с теглото на новороденото дете, съобщава вестник „Катимерини“, като се позовава на разказ на очевидец.

Очевидецът е професор Ставрос Анагностопулос от университета в Патра. Медикът е бил на преглед в атинска държавна болница, където се е заговорил с мъж пред спешното отделение. Там е била настанена съпругата му след раждане.

Двойката от провинциален гръцки град е потърсила помощ в Атина заради усложнения по време на бременността. Лекарят в гръцката столица им е поискал да му платят предварително 1000 евро, а след раждането – допълнителна сума, съобразно с „килата на новороденото“, възмутен е професор Анагностопулос.

След тежко раждане, при което е била отстранена матката на родилката, детето се е родило с тегло 2,100 килограма. Лекарят е изчислил допълнителното си незаконно възнаграждение по 1000 евро на килограм, като поискал още 2000 евро, очевидно с известно закръгление.

Въпреки ограничените си финансови възможности, съпругът на родилката се е съгласил да плати подкупа, като е помолил за 2-3 дни отсрочка, за да събере сумата. Човекът е бил притиснат от обстоятелствата да плати, защото съпругата му все още се е намирала в интензивното отделение след операцията.

Атинският лекарски съюз е реагирал на информацията с възмущение и веднага е изразил готовност да се намеси в рамките на правомощията си, коментира случая и изданието „Елефтерос типос“.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети