Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. На прощаване: Доналд Тръмп и Мелания напуснаха Белия дом

Свят

На прощаване: Доналд Тръмп и Мелания напуснаха Белия дом

На прощаване: Доналд Тръмп и Мелания напуснаха Белия дом - Tribune.bg
Снимка:

„Ще се върнем по някакъв начин“, обеща Тръмп

Доналд Тръмп в компанията на съпругата си Мелания напуснаха завинаги Белия дом, предадоха световните агенции. Тръмп, облечен в черен костюм и червена вратовръзка, излезе на поляната на Белия дом около 8:15 ч. сутринта като размени с репортерите само няколко думи -  „фантастичен четиригодишен мандат“ и че да бъде президент е била най-голямата чест в живота му.

До него беше първата дама Мелания Тръмп, облечена изцяло в черно с черни слънчеви очила.

Тръмп и МеланияТръмп и Мелания

Двамата заминаха за военната база „Андрюс“ в Мериленд, където досегашният държавен глава произнесе кратка реч за сбогуване пред група привърженици и цялото си семейство.

Тръмп започна с думите, че това са били „едни невероятни 4 години“. После покани Мелания да каже няколко думи - „Да си първа дама беше чест", „Бог да ви благослови, Бог да благослови семействата ви и Бог да благослови тази прекрасна нация“, добави тя.

На фона на възторжени въгласи, Тръмп каза, че хората нямат представа колко усърдно е работило семейството му през тези четирите му години на поста.

„Това, което сме направили, е невероятно", каза той, и предположи, че това не е края на политическата му кариера. „Ще се върнем по някакъв начин“, заяви Тръмп, което отговори на спекулациите, че може да се кандидатира отново за поста през 2024 година. С настроение, президентът обясни, че „остава всичко на терена“ и на фона на овациите се обърна към присъстващите с думите: „Невероятни сте“. 

Доналд Тръмп Доналд Тръмп

Тръмп засега и пандемията, която доминира през последните девет месеца от неговия мандат. 

„Направихме нещо, което е медицинско чудо и това е ваксината“, подчерта той.

Заяви, че вирусът е „ужасно нещо“, като го нарече „китайки“, но отдаде своята признателност към семейставата на починалите от заразата.

Той също така пожела успех на новата администрация, но не спомена Джо Байдън или Камала Харис по име.

„Винаги ще се боря за вас. Пожелавам на новата администрация голям късмет и успех. Вярвам, че ще го имат. Довиждане. Обичаме ви!“

След краткото си сбогуване, президентът Тръмп и първата дама Мелания отпътуваха на фона на песента на Франк Синатра „My Way“.

Двойката ще остане в имението си в Мар-а-Лаго в щата Флорида като в разрез с традициите няма да присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън и Камала Харис. 

Тръмп и МеланияТръмп и Мелания

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Шоуто приключи.
20.01.2021 16:55 / Отговор
А,шампанско имаше ли?!
20.01.2021 16:57 / Отговор
аууди страхотни! дано се върнат по-скоро !
20.01.2021 17:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети