Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. На прощаване: Меркел и Путин на среща в Москва

Свят

На прощаване: Меркел и Путин на среща в Москва

На прощаване: Меркел и Путин на среща в Москва - Tribune.bg
Снимка:

Германският канцлер Ангела Меркел пристигна в Москва за историческа среща с президента на Русия Владимир Путин, предават световните агенции. Срещата бележи края на една ера, тъй като вероятно ще е последна за Меркел, която трябва да се оттегли от поста след изборите през септември.

Отношенията между двама от най -дългогодишните европейски лидери се влошиха през 2014 г., когато Русия анексира Крим от Украйна, като предизвика широко осъждане и санкции от Запада.

Преговорите в петък съвпадат с първата годишнина от отравянето на кремълския критик Алексей Навални - инцидент, който сериозно обтегна отношенията между Русия и Германия.

Путин подари цветя на Меркел преди разговорите и каза, че очаква среща по същество, въпреки че това е „прощално“ посещение.

Германия остава един от основните търговско-икономически партньори на Русия в Европа и в света, отбеляза Путин, което по думите му е заслуга и на Меркел през 16-те ѝ години като канцлер.

Меркел от своя страна заяви, че теми ще бъдат Афганистан,

двустранните търговски отношения и въпросите за неправителствените организации.

Това е първата среща Меркел и Путин очи в очи от началото на коронавирусната пандемия. За последно двамата се видяха на 19 януари 2020 г. в Берлин на международна конференция, посветена на Либия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети