Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заради коронавируса: Отменят резервации на китайци за екскурзии в чужбина

Свят

Заради коронавируса: Отменят резервации на китайци за екскурзии в чужбина

Снимка:

Министерството на туризма предупреждава бизнеса и туристите за мерките в Китай

Във връзка със ситуацията след разпространението на коронавирус в Китай Министерството на туризма предупреждава за предприетите мерки по повод пътувания на китайски граждани зад граница и на чуждестранни туристи в Китай, съобщават от българското Министерство на туризма.

Информацията се базира на съобщения от Европейската туристическа комисия и официално съобщение от Министерство на туризма на КНР на грама от българското Министерство на външните работи.

В текстовете се посочва, че „Китайската туристическа асоциация налага следните ограничения на пътуванията на китайски граждани:

- всички китайски туристически групи, пътуващи в чужбина, ще бъдат спрени, считано от 27 януари 2020 г.

- резервациите за полети и хотели в чужбина, направени чрез туристически агенции, ще бъдат прекратени, считано от 27 януари 2020 г.

- резервациите за вътрешни полети и хотели в Китай, направени чрез туристически агенции, са били анулирани, считано от 24 януари 2020 г.

Всички автобусни линии от провинциите на Китай към Пекин са преустановили превоза на пътници, считано от 26 януари 2020 г. до второ нареждане.“

Китайското министерство на културата и туризма издаде на 24 януари известие, адресирано до всички туристически агенции в Китай за превенция и контрол на пневмониите, причинени от коронавируса. Те са инструктирани да преустановят изцяло вътрешния и изходящия туристически бизнес до допълнително предизвестие. Китайските специализирани власти са във връзка с Европейската комисия и другите оторизирани органи в ЕС.

Министерството на туризма на България обръща внимание на бизнеса и туристите да се информират обстойно от компетентните институции за ситуацията.

Препоръки към пътуващите зад граница български граждани във връзка с разпространението на новия коронавирус от Китай публикува и нашето Външно министерство на https://www.mfa.bg/bg/news/2395  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив