Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Над 20 ранени при земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер в Китай

Свят

Над 20 ранени при земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер в Китай

Над 20 ранени при земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер в Китай - Tribune.bg
Снимка:

22 души са пострадали при земетресение в Югозападен Китай. Трусът е бил с магнитуд 5,5 по Рихтер. Той е регистриран в туристически град Лицзян с дълбочина 10 км.

Сеизмологичното бюро на Юнан съобщи, че 22 души са били ранени при земетресението, двама от които тежко, в окръг Нинлан.

Провинциалното сеизмологично управление съобщи, че все още няма данни за нанесени щети на къщи, но държавната информационна агенция Синхуа съобщи, че към епицентъра е изпратен 60-членен екип за търсене и спасяване.

Китай редовно е засегнат от земетресения, особено в планинските си западни и югозападни райони. През септември трима души загинаха и десетки бяха ранени при плитко земетресение в провинция Съчуан, а десетки хиляди домове бяха повредени.

При земетресение с магнитуд 7,9 в Съчуан през 2008 г. загинаха повече от 80 000 души. Сред тях имаше хиляди деца, загинали при срутването на лошо построени училищни сгради, но правителството не успя да оповести точния брой на загиналите, а въпросът придоби политическо измерение.  


Топ новини

виж още