Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Над 40 души загинаха по време на религиозен фестивал в Израел

Свят

Над 40 души загинаха по време на религиозен фестивал в Израел

Снимка:

Тежък инцидент в Израел - поне 44 души загинаха, а 150 са ранени при стъпкване по време на религиозен фестивал, съобщи БНТ. Това е първото толкова масово събитие в страната от година насам, след като властите разхлабиха мерките заради бързите темпове на масова имунизация. Предполага се, че са присъствали около 100 хиляди души.

В Мерон, област Галилея, е гробница на древен мъдрец, мястото е смятано за едно от най-свещените в Израел. За първи път от повече от година големите тържества са разрешени. На поклонението се събират около 100 000 ортодоксални евреи. Празникът е трябвало да премине с целодневни молитви, песни и танци. Но нещо се случва. Сред хората настъпва паника, започва блъсканица, мнозина са стъпкани.

"Чаках приятелите си да дойдат и да отидем да потанцуваме, когато изведнъж отвсякъде се появиха линейки и парамедици. Чуваха се писъци и детски плач", обясни свидетел. "Около мен имаше 60-70 хиляди души. Хора започнаха да падат по земята, други ги настъпваха. Нямаше въздух, нямаше накъде да помръднеш", сподели очевидец.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още