Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Над 85% от местата за къпане в Европа са с отлично качество на водата

Свят

Над 85% от местата за къпане в Европа са с отлично качество на водата

Над 85% от местата за къпане в Европа са с отлично качество на водата - Tribune.bg
Снимка:

Само 1,3 % от всички места за къпане в ЕС, Албания и Швейцария са оценени с „лошо“ качество

Над 85 % от наблюдаваните през миналата година места в Европа са отговаряли на най-високите и най-строгите стандарти на Европейския съюз за „отлично“ качество, сочи годишният доклад на Европейската комисия и Европейската агенция за околна среда (ЕАОС).

95,4 % от 21 831-те места за къпане, наблюдавани в 28-те държави- членки на ЕС, са отговаряли на минималните изисквания за качество съгласно правилата на ЕС, сочат още данните, цитирани от БГНЕС.

През 2018 година 301 (или 1,3 %) от всички места за къпане в ЕС, Албания и Швейцария са оценени като места с „лошо“ качество на водата.

Съгласно правилата на ЕС местните органи събират през целия сезон водни проби от официално определени места за къпане. Пробите се анализират за два вида бактерии, които показват замърсяване от отпадъчни води или от добитък.

Ефективното наблюдение и управление, въведени в съответствие с директивата, заедно с инвестициите в пречистването на градските отпадъчни води, доведоха до рязко намаляване на дела на нетретираните или частично третирани битови и промишлени отпадъци, попадащи във водата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети качество, ЕС, вода

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети