Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Напрежение в американския град Луисвил: Двама полицаи бяха простреляни

Свят

Напрежение в американския град Луисвил: Двама полицаи бяха простреляни

Напрежение в американския град Луисвил: Двама полицаи бяха простреляни - Tribune.bg
Снимка:

Двама полицаи бяха простреляни по време на протести в американския град Луисвил. Напрежението се покачи, след като стана ясно, че няма да има обвинени за смъртта на чернокожата Бриона Тейлър. 26-годишната жена, която е била техник в спешното отделение на местна болница, е била простреляна 6 пъти по време на полицейска акция в дома й на 13 март.

Протестите в Луисвил Протестите в Луисвил

Всичко започва малко след полунощ, когато  полицаи се готвят да извършат претърсване на дома на Тейлър в изпълнение на съдебна заповед. Униформените използвали таран, за да разбият входната врата на апартамента на Бриона. Органите на реда разследвали двама мъже за продажба на наркотици, които оперирали в къща далеч от дома на Тейлър. Връзката с жената обаче бил един от мъжете, с които тя се срещала и който бил осъден за търговия с дрога.

Протестите в Луисвил Протестите в Луисвил

Според униформените той е използвал нейния апартамент, за да получава пратки. Тейлър и нейният приятел Кенет Уокър били в леглото, когато чули силни удари по входната врата. Според разказа те многократно попитали кой е на вратата, но не става ясно дали са получили отговор.

След като полицията успява да разбие вратата, Кенет Уокър произвежда един изстрел от собственото си оръжие, улучвайки сержант. Полицията отвръща със серия от изстрели. Именно тогава е уцелена и Бриона Тейлър. По-рано полицаите отпратили линейката, която е задължена да присъства на подобна операция, нарушавайки протокола.

Едва пет минути след стрелбата, които били критични за живота на Бриона Тейлър е била изпратена линейка на адреса след обаждане на телефон 911.

От тримата замесени полицаи – Джонатан Матингли, Брет Ханкисън и Майлс Косгроув – само един е уволнен. Ханкисън е стрелял на сляпо в апартамента на Бриона Тейлър в нарушение на полицейските разпоредби. Съгласно закона на Кентъки, безразсъдното застрашаване се отнася за акт на „крайно безразличие към стойността на човешкия живот“. Това е престъпление от най-ниско ниво и носи максимална присъда от пет години затвор.

Матингли и Косгроув са административно отстранени от постовете си докато тече разследването на случая. На мястото на инцидента така и не са открити наркотици.

Случаят с Бриона Тейлър предизвика сериозно обществено недоволство както в Съединените щати, така и по света.

Протестите в Луисвил Протестите в Луисвил


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети