Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. НАСА набира новото поколение астронавти

Свят

НАСА набира новото поколение астронавти

НАСА набира новото поколение астронавти - Tribune.bg
Снимка:

Ако мечтата ви е да станете астронавт, сега е моментът. НАСА предоставя такъв шанс на всички желаещи, но за целта има и определени условия. За да ви наемат, ще ви трябва съответна магистърска степен, бъдете готови да живеете и работите на 400 километра над Земята на Международната космическа станция и да бъдете гражданин на САЩ.

В момента в НАСА работят 48 астронавти, но стремежът на Американската космическа агенция е щатът да бъде увеличен.

Един от шефовете на НАСА - Джим Бриденстийн, заяви, че тази година НАСА отбелязва 20-тата си година непрекъснато присъствие на Международната космическа станция (МКС) в околоземна орбита и е на прага да изпрати първата жена и следващия мъж до Луната до 2024 година.

Всеки желаещ да стане астронавт може да кандидатства до 2 март.

Изискванията и качествата, които кандидатите трябва да притежават, никак не са малко.

Бъдещите астронавти трябва да имат магистърска степен по научна или инженерна специалност или математика, или да работят като пилот-изпитател. Медицинско образование също ще помогне  за влизането им в НАСА. Кандидатите ще се нуждаят от най-малко две години професионален опит или, в случай, че са пилоти - минимум 1000 летателни часа. За първи път от тях ще бъде поискано да попълнят двучасов онлайн тест.

Конкуренцията е наистина жестока. Последната група от 11 астронавти на НАСА завърши обучението си през януари. Те бяха подбрани сред рекордните 18 000 кандидати.

Новите астронавти ще започнат обучението си в средата на 2021-ва година в Космическия център „Джонсън“ в Хюстън, Тексас. То ще продължи две години. В програмата ще бъдат включени класове по космическо пътуване с практика в подводната лаборатория за неутрална плавателна способност на НАСА, а също и уроци по роботика, пилотиране, ремонт на електрически системи и руски език. Бъдещите астронавти ще бъдат въведени и в основните елементи на програмата "Артемида" за завръщане на хората на Луната до 2024 г.

 

Заплащането също е доста примамливо. Стартовата заплата за цивилните кандидати е между 53 000 и 70 хиляди долара годишно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети