Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. НАСА ще публикува резултатите от проучване на НЛО

Свят

НАСА ще публикува резултатите от проучване на НЛО

НАСА ще публикува резултатите от проучване на НЛО - Tribune.bg
Снимка:

НАСА ще оповести резултатите от дългоочаквано проучване на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) в небето, предаде АФП.

Миналата година американската космическа агенция обяви, че преглежда доказателства за неидентифицирани аномални явления, които замениха термина "НЛО" в официалния език.

Темата отдавна вълнува обществеността, но е отбягвана от мейнстрийм науката.

Независим екип от 16 изследователи сподели предварителните си наблюдения през май, като установи, че съществуващите данни и доклади на очевидци са недостатъчни за категорични заключения, и същевременно призова за по-систематично събиране на висококачествени данни.

Малко вероятно е докладът да промени тази равносметка, но в крайна сметка той може да постави началото на нова мисия за агенцията.

Докато сондите и роувърите на НАСА претърсват Слънчевата система за вкаменелости от древни микроби, а астрономите и́ търсят признаци на разумни цивилизации на далечни планети, историческата и́ позиция е да "развенчава" наблюденията на нашата планета.

За 27 години са документирани повече от 800 "явления", от които два до пет процента се смятат за евентуално аномални, заявиха авторите на доклада по време на срещата през май.

Те се определят като "всичко, което не е лесно разбираемо за оператора или сензора", каза членът на екипа Надя Дрейк.

През последните години правителството на САЩ започна да се отнася по-сериозно към въпроса за НЛО, отчасти поради опасения, че те са свързани с чуждестранно наблюдение.

Работата на НАСА, която разчита на декласифицирани материали, е отделена от разследванията на Пентагона, въпреки че двете страни координират действията си по въпроси, свързани с прилагането на научни инструменти и методи.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НАСА, космос, НЛО
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети