Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Насилие в Кабул: Популярен бивш телевизионен водещ беше убит при експлозия

Свят

Насилие в Кабул: Популярен бивш телевизионен водещ беше убит при експлозия

Снимка:

Бивш афганистански телевизионен водещ и други двама цивилни бяха убити при експлозия на бомба в Кабул, съобщи полицията.

Яма Сиаваш е бил убит, когато бомба, прикрепена към неговото превозно средство, е експлодирала близо до жилището му в афганистанската столица, каза пред журналисти говорителят на полицията Фердаус Фарамарц.

Сиауаш, който наскоро се присъедини към централната банка на Афганистан като съветник, преди беше водещ на политически и актуални събития в Tolo News, най-големият частен телевизионен канал в страната.

Според съобщенията обаче вътрешното министерство вина за покушението носи групировката „Хакани“, която е свързана с талибаните и е определена от САЩ като терористична организация.

Президентът Ашраф Гани е разпоредил разследване на убийствата.

Смъртта на Сиаваш предизвика незабавно осъждане от висши афганистански служители.

"Взимането на мушка на журналисти е насочено срещу свободата на изразяване и смъртта на Сиаваш е голяма загуба за страната ни", заяви Абдула Абдула, който ръководи цялостния процес на мир и помирение в страната

Седик Седики, говорител на президента Ашраф Гани, също осъди убийството на "един от най-талантливите телевизионни водещи" в Афганистан.

През последните месеци в Афганистан се разраства насилието, въпреки че талибаните и афганистанското правителство участват в мирни преговори за прекратяване на дългогодишния конфликт в страната  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още