Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. НАТО очаква от всички свои съюзници да приложат санкции срещу Русия

Свят

НАТО очаква от всички свои съюзници да приложат санкции срещу Русия

НАТО очаква от всички свои съюзници да приложат санкции срещу Русия - Tribune.bg
Снимка:

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който пристигна в Турция за участие в дипломатическия форум в Анталия, заяви в интервю за телевизия СиЕнЕн-Тюрк, че Турция играе ключова роля по въпроса за слагане край на войната Украйна-Русия.

Трябва да направим всичко, за да сложим край на тази война. Оценявам високо инициативите на Турция. Президентът Путин трябва да прекрати тази война и трябва да изтегли напълно войниците си от Украйна, подчерта Столтенберг, цитиран от БТА.

Той предупреди, че войната не трябва да се пренесе извън границите не Украйна. Тази война не трябва прерасне във война НАТО-Русия, подчерта генералният секретар на НАТО, като каза, че това ще доведе до още повече жертви.

Самолети на НАТО няма да влязат в Украйна, отбеляза още Столтенберг.

Той посочи, че е говорил с турския външен министър Мевлют Чавушоглу и предстои да се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган. Столтенберг изтъкна, че турската страна осъществява голяма посредническа роля между Москва и Киев.

Трябва да осигурим подкрепа на Украйна, посочи още Столтенберг.

В отговор на въпрос дали Турция ще приложи санкции срещу Русия, той заяви, че НАТО очаква от всичките си съюзници да приложат санкции. Столтенберг добави, че е представил този въпрос и пред Чавушоглу.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати