Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Национална стачка блокира Франция, анулирани са полети

Свят

Национална стачка блокира Франция, анулирани са полети

Снимка:

Затворени са училища и болници, блокиран е градският транспорт

Франция днес ще бъде блокирана от генерална стачка. Анулирани са полети, затворени са училища и болници, блокиран е градският транспорт, съобщава bTV.

В основата стои социален протест заради пенсионната реформа. Тя предвижда уеднаквяването на статута на служителите във всички сектори, което не се харесва на тези, които досега се възползваха от специални привилегии.

Очаква се няколко милиона работници и служители в държавния и частния сектор да се включат в протестните действия.

Над 70% от училищата днес ще останат затворени, болниците ще работят с минимален капацитет, огромна част от полетите от и за Париж са анулирани, влакове няма, в стачка е и градският транспорт.

Полицията се готви за сблъсъци. До тях е възможно да се стигне по време на основното шествие във френската столица този следобед.

От външно министерство препоръчват на българските граждани, пребиваващи във Франция или планиращи пътуване в страната, да се информират за актуалната обстановка, като имат предвид възможните затруднения и закъснения на градския транспорт при придвижване от и до летищата, както и закъснения в обслужването на самите летища. При подготовка на пътуване съветваме сънародниците ни да предвидят и осигурят алтернативен транспорт за придвижване от и до летищата, особено в Париж.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж на следните телефони: + 33 1 45 51 85 90 и +33 6 23 18 09 93.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още