Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Навалная обвини Путин за това, че властите не дават на близките тялото на покойния и съпруг

Свят

Навалная обвини Путин за това, че властите не дават на близките тялото на покойния и съпруг

Навалная обвини Путин за това, че властите не дават на близките тялото на покойния и съпруг - Tribune.bg
Снимка:

Вдовицата на Алексей Навални каза, че руският президент Владимир Путин лично е наредил тялото на неговия голям критик да не бъде предавано на семейството му след смъртта му в арктически затвор преди девет дни. Майката на Навални каза, че властите в арктическия град Салехард заплашват да го погребат на територията на затвора, ако тя не се съгласи на "тайно" погребение.

Майката на Навални е разпознала тялото му. Изнудват я да го погребе тайно - (ВИДЕО)

„Измъчвахте го жив, сега го измъчвате, докато е мъртъв“, каза в ново видео Юлия Навалная, която се закле да продължи делото на съпруга си. „Напълно разбирам, че това не е подготвено от някой следовател в Салехард. Путин ръководи всичко. Путин казва „да се окаже натиск върху майката, да се сломи тя, да й се каже, че тялото на сина й гние“, отбеляза тя.

Юлия добави, че майката на Навални, която е пътувала до отдалечената затворническа колония, където той почина, е „измъчвана“ от властите. „Това е същият Путин, който обича да показва, че е практикуващ християнин“, обвини тя.

В продължение на десетилетия Путин се представя като предан православен християнин и през последните години се фокусира върху насърчаването на това, което той нарича „традиционни ценности“. „Винаги сме знаели, че вярата на Путин е фалшива, но сега можем да я видим както никога досега“, изтъкна Навална.

Руските следователи плашат, че Навални ще бъде погребан на територията на затвора

Тя също така осъди решението на Путин да започне кампанията в Украйна преди две години. „Вие ще отговаряте за всичко това.. И за това (смъртта на Навални) и за войната, която отприщихте преди две години, също прикривайки се зад християнските ценности. "Вие просто убивате. Вие просто убивате спящи хора през нощта с ракети, благословени от църквата", посочи тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати