Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Навални e бил преместен в центъра за задържане „Матроска тишина“

Свят

Навални e бил преместен в центъра за задържане „Матроска тишина“

Навални e бил преместен в центъра за задържане Матроска тишина - Tribune.bg
Снимка:

Алексей Навални – опозиционерът, който беше арестуван преди 2 дни на връщане от Германия– е бил преместен снощи в центъра за задържане „Матросская тишина“ ("Матроска тишина"), пише Радио „Свобода“. Там той ще бъде сам в килия за трима, тъй като трябва да премине 14-дневна карантина. Това съобщи секретарят на Обществената комисия за наблюдение на Москва Алексей Мелников, който посети опозиционера в следствения арест. Според информацията Навални разполага с  хладилник, електрическа кана, телевизор, топла вода и с всичко необходимо за живот.

Самият Навални пусна видео в Туитър, в което казва, че се намира в „Матросская тишина" и че не се страхува. Провела се е и среща с правозащитници. На нея Навални е благодарил за подкрепата и е споделил, че никой не упражнява върху него физически или морален тормоз.

Иначе критикът на Кремъл беше оставен от съда за 30 дни – до 15 февруари - под стража. Той е обвинен в нарушаване на условията на условното си освобождаване по друго наказателно дело. Навални и екипът му окачествиха съдебния процес като политически мотивиран опит да бъде накаран да замълчи.

Затворът „Матросская тишина“ е известен с поредица неизяснени смъртни случаи, включително този на адвоката Сергей Магнитски през 2009 г.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети