Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Навални ще изтърпи присъдата си в колония във Владимирска област

Свят

Навални ще изтърпи присъдата си в колония във Владимирска област

Снимка:

Алексей Навални е откаран във Владимирска област на 180 км източно от Москва, където ще изтърпи присъдата си в поправителна колония номер 2 в град Покров. Това потвърди пред ТАСС източник, запознат със ситуацията, предава БГНЕС.

„Според наличната в момента информация Навални е откаран в района в петък. Той ще изтърпи наказанието си в ИК-2 в град Покров. Първо ще премине карантина“, каза източникът.

„Той е преместен там, където трябва да бъде по решение на съда“, каза вчера Александър Калашников, ръководител на Федералната затворническа служба, цитиран от агенция РИА. „Гарантирам, че няма опасност за живота и здравето му“, допълни той.

Припомняме, че Навални получи ефективна присъда, защото според магистратите е нарушил многократно изпитателния срок на условната си присъда от 2014 година.                 

Адвокатът на Навални Вадим Кобзев заяви в петък, че все още не е знаел къде се намира клиентът му. В четвъртък защитният екип на опозиционния политик заяви, че Навални е бил преместен от московски затвор в неизвестно място, вероятно в колония.

Миналата седмица Европейският съд по правата на човека нареди на Русия да освободи Навални, заявявайки, че животът му е в опасност в затвора, но Москва бързо отхвърли този апел.

Навални прекара месеци наред за възстановяване в Германия  след отравянето с „Новичок”, в резултата на което той колабира при полет в Сибир през август миналата година. Русия отрече участие, но Навални заяви, че това е наредено от Путин.                                


Коментари (6)

Иванов Альоша, ти си много смел човек! Дръж се приятелю! Бог да те пази!
27.02.2021 17:03 / Отговор
Вярвай си ! Прати му "Как се каляваше стоманата ", за да си подържа шовинистичния и антисимитски дух ! И да се научи по-добре да лъже !
27.02.2021 17:53
Това му е единственото оръжие - смелостта и дано Господ го запази и втория път! Тролът писал след Иванов е слуга на отровителите му.
27.02.2021 18:53
Като не е съгласен Да имигрира. Не подкрепям диктата на улицата,не може 100- 200 човека да диктуват на мнозинството
27.02.2021 19:18
Трудно ще му е да емигрира от концлагера. И аз не подкрепям диктата на улицата, но подкрепям правото на опозиционните лидери да съществуват без да бъдат физически унищожавани. Също не е много демократично.
27.02.2021 21:04
Очевидно огромна липса на информация за това, което в Россия. Не 100-200 човека а повече от 300-400 хиляди. Това има две страни. Една, че Путин не може повече да разчита на биячи от ОМОН, росгвардия, ФСБ (сегашно КГБ) полиция, казаци и какви още не опричници. Друга - русофили в България платени или само неосведомени - много лесни за путинска пропаганда. Ето резултат - жалка истина - Путин вреден! Най-напред за русияни, после за цял мир.
27.02.2021 23:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още