Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Навални започва да разбира феминизма: В затвора станал „шивачка“

Свят

Навални започва да разбира феминизма: В затвора станал „шивачка“

Навални започва да разбира феминизма: В затвора станал шивачка - Tribune.bg
Снимка:

Руският опозиционер Алексей Навални започва да разбира понятието „феминизъм“, написа самият той в Инстаграма си. А това се дължи на трудовата му дейност в затвора, която той е избрал да бъде в шивашкия цех в затвора, където излежава присъдата си. 

45-годишният Навални написа, че властите изискват от затворниците да работят и им дават възможност за избор между различни занимания - готвене, пекарство и шиене.

Опозиционерът се шегува в публикацията, че е избрал занимание, което в документацията на затвора е наречено „шивачка“. На руски думата „швея“ съществува само в женски род и се използва обикновено само за нежния пол.

В публикацията си Навални отбелязва, че би трябвало да сложат и в мъжки.  Затова след тази случка той се отнася с по-голяма симпатия към хората, на които преди се е присмивал за това, че са искали в руския език да има думи в женски род като например „блогърка“ и „авторка“ и завърша в призива да се измисли мъжка форма на руската дума „швея“.

Навални, който е най-изявеният критик на президента Владимир Путин, от март излежава присъда от две години и половина за нарушаване условията на освобождаване под гаранция.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати