Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Най-богатият човек в света Джеф Безос излита в Космоса (НА ЖИВО)

Свят

Най-богатият човек в света Джеф Безос излита в Космоса (НА ЖИВО)

Най-богатият човек в света Джеф Безос излита в Космоса (НА ЖИВО) - Tribune.bg
Снимка:

Полетът на ракетата ще продължи 11 минути

Джеф Безос, най-богатият човек в света, излита  към Космоса, а изстрелването на ракетата е от частния космодрум в Тексас и ще може да се проследи на живо.

Милиардерът ще излети на борда на ракетата New Shepard. С него на борда ще бъдат брат му Марк, 18-годишният студент Оливър Дамен и 82-годишната Уоли Фънк, която на 27 годишна възраст е участвала в програма ва НАСА „Жени в Космоса“.

Туристическата суборбитална капсула ще достигне до височина от 100 километра, след което ще се приземи на Земята с парашут.

Полетът е напълно автоматизиран и поради тази причина на борда няма пилот. Така изстрелването днес е историческо, защото ще е първата непилотирана космическа мисия с изцяло цивилен екипаж.

Капсулата е оборудвана с меки кресла, климатик и големи дисплеи. Панорамните люкове за наблюдение на Космоса са доста големи и много повече на брой спрямо всеки един космически кораб, изстрелван досега.

Полетът ще продължи 11 минути, а капсулата няма да влиза в орбита. Очаква се Джеф Безос да даде пресконференция 2 часа след кацането си на Земята.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати