Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Най-големият цилиндричен аквариум в света се пръсна – изляха се милиони литри вода и 1500 риби (ВИДЕО)

Свят

Най-големият цилиндричен аквариум в света се пръсна – изляха се милиони литри вода и 1500 риби (ВИДЕО)

Най-големият цилиндричен аквариум в света се пръсна – изляха се милиони литри вода и 1500 риби (ВИДЕО) - Tribune.bg

Двама души са ранени

Аквариум с милион литра вода се спука във фоайето на хотел Radisson Blu в центъра на Берлин, наводнявайки сградата и близките улици, прдава Би Би Си. В аквариума, който е бил висок 14 метра - е имало 1500 тропически риби и е описван като най-големия свободно стоящ цилиндричен аквариум в света. Двама души са били ранени от стъклата.  Видеа в в социалните медии показват огромни щети във фоайето на хотела. Отломки от счупването бяха разпръснати и по улицата пред сградата, която беше затворена поради наводнение.

На мястото на инцидента са пристигнали над 100 спасители, съобщи берлинската противопожарна служба в Туитър. Аквариумът е бил модернизиран преди две години и има изграден асансьор с чисти стени за ползване от посетителите. Някои от стаите в хотела са обявени с изглед към него.

Към комплекса са изпратени автобуси, за да осигурят подслон на гостите на хотела, които са били евакуирани. Все още не е ясно какво е довело до разрушението на аквариума. Предполага се, че ниските температури от около минус 7 градуса по Целзий в последните дни може да са довели до инцидента. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети аквариум, Берлин
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати