Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Не се страхувайте от Covid -19! ” - Тръмп пребори вируса и напусна болницата

Свят

„Не се страхувайте от Covid -19! ” - Тръмп пребори вируса и напусна болницата

Не се страхувайте от Covid -19! - Тръмп пребори вируса и напусна болницата - Tribune.bg
Снимка:

При пристигане в Белия Дом Тръмп свали маската си и породи критики с публикация в Туитър

Американският президент Доналд Тръмп се върна във Вашингтон след четиридневно лечение за Covid-19 във военната болница Уолтър Рийд край Вашингтон. При пристигане в Белия Дом Тръмп свали маската си и породи критики с публикация в Туитър, в която заяви, че коронавирусът не трябва да е причина за страх.

„Чувствам се много добре! Не се страхувайте от Covid. Не му давайте да контролира живота ви“ – написа той в Туитър. Обеща и скоро да се върне в кампанията. Посланието му обаче бе разчетено като омаловажаване на вируса, отнел живота на около 210 хил. американци. Тръмп също призова хората да излязат, но да са внимателни. Той записа и видеопослание към американския народ, призовавайки ги да се върнат на работа.

„Ще победите коронавирус", казва той. "Ние разполагаме с най-доброто медицинско оборудване, имаме най-добрите лекарства, всички разработени наскоро." И добави:”Сега съм по-добре, може би съм имунизиран, не знам".

Доналд Тръмп напусна болницатаДоналд Тръмп напусна болницата

Лекарят на президента увери, че състоянието му се подобрява, но добави, че все още опасността не е отминала. Въпросът, който стои до момента без отговор е какви са превантивните мерки за работа в среда с президент вирусоносител в Белия Дом, който е както личната резиденция, така и място за държавни дела. По информация на Вашингтон Поуст поне 20 души били в Белия Дoм през изминалите няколко дни са с Covid-19. Сред тях са сенатори, журналисти, Първата дама Мелания, говорителят на държавния глава и топ съветници. 


Коментари (5)

Този психопат се направи на болен, за да му окажат състрадание, и да простите кравари да гласуват за него.
06.10.2020 08:50 / Отговор
Очаквано го пребори, за него се полагат най-добрите медицински грижи. Никой от популистите не умря - Борис Джонсън, Болсонаро, Тръмп, независимо, че с безотговорното си поведение и говорене причиниха смъртта на десетки хиляди от поверените им граждани, за чиито животи са отговорни.
06.10.2020 08:52 / Отговор
Така е, но всеки е отговорен за собствения си живот и здраве. Не може да пиеш белина, щото ти е казал чичко Тръмп. А се оказа, че може?!
06.10.2020 09:23
до така е Не споря, вярват си му хората. Никой не може да ги спре да мрат за Тръмп. Неносенето на маски в много държави се превърна в политическа кауза. Светът бил пълен с идиоти, преди го предполагах, сега го знам.
06.10.2020 09:53
Инод Превода пак не е правилен: вижте хубаво видеото!
Грешно е преведено “ може би съм имунизиран” - правилния превод е: може би имам “”имунитет””” незнам.......
06.10.2020 09:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети