Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нехамер отрече Австрия да плаща в рубли за газ, нарече го „фалшива новина на руската пропаганда”

Свят

Нехамер отрече Австрия да плаща в рубли за газ, нарече го „фалшива новина на руската пропаганда”

Нехамер отрече Австрия да плаща в рубли за газ, нарече го фалшива новина на руската пропаганда - Tribune.bg
Снимка:

Австрия ще продължи да плаща за доставките на руски газ в евро, информира австрийският федерален канцлер Карл Нехамер в сряда на фона на яростния призив на руския президент Владимир Путин европейските страни да плащат в рубли.

Малко след като Газпором обяви врътна кранчето на Полша и България заради отказа да плаща в руска валута, Нехамер оповерга информациите, че газова компания OMV е решила да промени начина на плащане към Москва. 

„Австрия се придържа към съвместно договорените санкции на Европейския съюз до точка и запетая“, поясни Нехамер. Той нарече фалшива новина на руската пропаганда разпространите информации за смяната на решението на Виена. 

Руският енергиен гигант Газпром (GAZP.MM) спря в сряда доставките на газ за България и Полша, заради отказ да плащат в рубли.  Нехамер каза, че са отказали да използват платежната система чрез Газпромбанк, която Австрия, Германия и други са приели.

В същото време Нехамер каза, че доставките не са гарантирани, тъй като тръбопроводите, които доставят на Австрия, преминават през Украйна и никой не може да знае как ще се развие войната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати