Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Несправедливо осъдена в САЩ на 35 години затвор получи 3 млн. долара компенсация

Свят

Несправедливо осъдена в САЩ на 35 години затвор получи 3 млн. долара компенсация

Несправедливо осъдена в САЩ на 35 години затвор получи 3 млн. долара компенсация - Tribune.bg
Снимка:

Кати Уудс е била осъдена за убийство

Жителка на щата Невада получи 3 милиона долара компенсация за това, че е излежала 35 години в затвора за престъпление, което не е извършила, съобщава „Daily Mail”.

През 1980 г. 29-годишната Кати Уудс е осъдена на 35 години лишаване от свобода заради убийството на 19-годишната студентка Мишел Митчел. Самото престъпление е извършено през 1976 г. Върховният съд на щата Невада отменя присъдата, но през 1984 г. жената е осъдена втори път.

Липсата на престъпление от страна на Уудс е установена след изследване на веществените доказателства с помощта на съвременни технологии за анализ на ДНК, който не е съществувал през 1976 г.

Истинският убиец се оказал сериен престъпник, Родни Холбаер, изнасилил и убил още пет жени. През 2018 г. е осъден на доживотен затвор, пише БГНЕС.

Адвокатът на Уудс заяви, че жената ще търси допълнителни компенсации от общинските власти на град Рено и от бившите сътрудници на правоохранителните органи. Уудс е направила самопризнания под натиск, докато е била на лечение в психиатрична болница в Луизиана през 1979 г.

Уудс, която сега живее с роднини близо до град Анакорт, е затворник с най-продължителен неправомерен престой в затвора, според Националния регистър за реабилитация на САЩ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети САЩ, компенсация

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети