Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Невиждан студ скова Испания, страната отчете температури от -25°C

Свят

Невиждан студ скова Испания, страната отчете температури от -25°C

Невиждан студ скова Испания, страната отчете температури от -25°C - Tribune.bg
Снимка:

Испания продължава да бъде в хватката на студа като живакът удари истински рекорди в страната, предава Би Би Си. Властите призоваха възратсните хора да останат по домовете си. 7 души са починали вследствие на студа, двама, от които бездомници в Барселона.  Температурата снощи е паднала до -25C в Молина де Арагон и Теруел, в планините на изток от Мадрид - най-студената нощ в Испания от поне 20 години.Силният сняг, вследствие на бурята Филомена, е превърнал всичко в лед като има нарушения и в транспорта. Освен двата смъртни случаи в Барселона, известно е, че поне пет други са починали поради студа: две в Мадрид, две в Малага и една в Сарагоса.

Температурата през нощта в самия Мадрид падна до -16C, а в понеделник столичните болници - вече под голям натиск заради Covid-19 - се бореха да се справят с пациенти, които са се подхлъзнали на леда. Медицински източници съобщават пред в“Ел Мундо“, че в понеделник в болниците в района на Мадрид е имало 1200 случая на фрактури, причинени от инциденти на леда. Прекъсването на тока пък е предизвикало спирането на високоскоростната железопътна връзка Мадрид-Барселона, но услугата е възобновена, съобщават испанските медии.

Испанският ежедневник „Ел Паис“ пък пише, че 1300 снеговрина чистят пътищата като за 24 часа са изтласкали снега от повече от 12 000 километра пътна мрежа.

ИспанияИспания


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети