Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. New York Post със серия от скандални разкрития за сина на Джо Байдън

Свят

New York Post със серия от скандални разкрития за сина на Джо Байдън

Снимка:

Хънтър Байдън е получил милиони от сделка с китайска компания, имал е и тлъста заплата в украинска компания

Синът на Джо Байдън - кандидатът за президент на демократите в САЩ - замесен в серия от корупционни скандали. Вестник New York Post цял ден разкрива доста пикантни подробнисти около живота на баща и син Байдън. Разкритията стават достояние чрез лаптоп, който е бил даден в сервиз в родния щат на Байдън, Делауеър, според собственика на магазина.

В последната публикация синът на кандидата на демократите е замесен в сделки с най-голямата частна енергийна компания в Китай.

В един от имейлите, изпратени до Хънтър Байдън на 13 май 2017 г., озаглавен „Очаквания“, се разкриват подробности за шестима души, които са участвали в неясно бизнес начинание. Сред тези хора е и Байдън, който е написан като „председател / заместник-председател в зависимост от споразумението с CEFC“, очевидна препратка към бившия конгломерат със седалище в Шанхай CEFC China Energy Co. Известен факт е, че Хърнтър е работил с бизнесмена Йе Джанминг, който е собственик на компанията.

През 2018 г. Джанминг беше арестуван в Китай за подкуп. Оттогава срещу него тече разследване.

Китайският бизнесмен е налял милиони на Хънтър. В друг имейл се чете, че Хънтър пише на Йе, че е приел условията на 3-годишен консултантски договор с компанията CEFC China Energy Co, която трябва да му изплати 10 млн. долара годишно. От написаното става ясно и че синът на бившия вицепрезидент си е бил отворил сметка за 100 000 долара, която е била на разположение за разплащане на брат му Джеймс и неговата съпруга Сара Байдън.

В другата серия компромати пък името на Хънтър Байдън и „тати-вицепрезидента“ се заместват в скандално запознанство с топ-мениджъра на украинска енергийна компания. Това се е случило по-малко от година преди Байдън-старши да окаже натиск на украинското правителство да уволнят прокурора, който разследва дейността на въпросната компанията, в която е работил сина му.

Тази среща, за която не се е съобщавало по-рано, се споменава в благодарствено писмо, изпратено до Хънтър Байдън от Вадим Пожарски, консултант на Съвета на директорите на „Бурисма“ на 17 април 2015 г., около година след като Хънтър се присъединява към Съвета на директорите на тази компания със заплата , за която се твърди, че достига до 50 хиляди долара на месец.

Сензационната и убийствена преписка, която изцяло противоречи на заявлението на Джо Байдън, че  „никога не е говорил със сина си за своите делови отношения в чужбина“, се съдържа в голям набор от данни, извлечени от лаптопа.

В други материали, открити на компютъра е неприличен 12-минутен видеоклип, в който Хънтър, който призна, че се бори с проблеми със зависимостта, пуши крек, докато има сношение с неизвестна жена. В материалите има и много други откровени сцени със сексуален характер.

Миналия декември на публична среща в Айова, организирана от Демократическата партия по време на първичните избори, Джо Байдън изпусна нервите си. Един от присъстващите го обвини, че е изпратил Хънтър в Украйна „за да си намери работа и да работи в газова компания без никакъв опит в областта на производството на газ, за да получи достъп до ... президента“.

„Ти, човече, лъжеш, по дяволите. Това не е вярно“ – ядоса се Байдън и продължи да обижда мъжа, наричайки го „дебел“.

ФБР е изпратило въпроси за изземването на лаптопа. Адвокатът на Хънтър Байдън отказа коментар. Екипът на Байдън отхвърли обвиненията.

Материалът на "New York Post" предизвика голям скандал в САЩ, след като Фейсбук и Туитър се опитаха да го цензурират, а профилите на хора, които коментират новината бяха временно блокирани. Сред тях и този на говорителя на Белия Дом.  

 


Коментари (2)

k Ха-ха, шубето е голям страх! Нали, дъртако Байдън?
16.10.2020 11:35 / Отговор
кесо Какво става с Америка? Докъде ще стигне все по-силната зависимост на американският истаблишмънт от Русия и Китай? Излиза, че американците на 3 ноември трябва да избират между един поклонник на Путин и путиновата фашистка империя и поклонник на Китай и китайската фашистка империя. Нещата са толкова драматични, особено след избухването на бунтовете на черните расисти и терористи от BLM и техните комунистически поддръжници от белите ляволиберални кръгове, че перспективите изглеждат все по-мрачни.
16.10.2020 12:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още