Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Независима комисия ще разследва щурма срещу Капитолия

Свят

Независима комисия ще разследва щурма срещу Капитолия

Независима комисия ще разследва щурма срещу Капитолия - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси обяви създаването на независима комисия за разследване на безредиците от 6 януари в Капитолия, съобщават световните агенции. В писмо до депутатите се казва, че комисията ще бъде създадена по образец на разследването на нападенията срещу Ню Йорк и Пентагона от 11 септември 2001 г.

„Трябва да стигнем до истината за това как се е случило всичко“, каза Пелоси. Според нея на база на констатациите ще се отделят допълнителни средства за защита на законодателите и сградата на Конгреса.

Преди два дни бившият американски президент Доналд Тръмп беше оправдан по обвинение в подстрекателство към бунт на втория процес по импийчмънт срещу него.

Откакто се оттегли от Белия дом, Тръмп се е отдал на игра на голф. Във Флорида той беше заснет да поздравява от автомобила си свои привърженици.


Коментари (3)

Теди Озлоблението съсипва...
16.02.2021 09:17 / Отговор
Literator Тази комисия ще бъде толкова независима, колкото са независими повечето от големите медии в САЩ напоследък, начело с одиозната CNN. Честита поредна изцепка на г-жа, пардон, не знам каква/какъв/какво Пелоси.
16.02.2021 10:37 / Отговор
социалист- демократите превърнаха Тръмп в икона и ще им се връща тъпкано!
17.02.2021 15:01 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети