Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Независима комисия ще разследва щурма срещу Капитолия

Свят

Независима комисия ще разследва щурма срещу Капитолия

Снимка:

Председателят на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси обяви създаването на независима комисия за разследване на безредиците от 6 януари в Капитолия, съобщават световните агенции. В писмо до депутатите се казва, че комисията ще бъде създадена по образец на разследването на нападенията срещу Ню Йорк и Пентагона от 11 септември 2001 г.

„Трябва да стигнем до истината за това как се е случило всичко“, каза Пелоси. Според нея на база на констатациите ще се отделят допълнителни средства за защита на законодателите и сградата на Конгреса.

Преди два дни бившият американски президент Доналд Тръмп беше оправдан по обвинение в подстрекателство към бунт на втория процес по импийчмънт срещу него.

Откакто се оттегли от Белия дом, Тръмп се е отдал на игра на голф. Във Флорида той беше заснет да поздравява от автомобила си свои привърженици.  


Коментари (3)

Теди Озлоблението съсипва...
16.02.2021 09:17 / Отговор
Literator Тази комисия ще бъде толкова независима, колкото са независими повечето от големите медии в САЩ напоследък, начело с одиозната CNN. Честита поредна изцепка на г-жа, пардон, не знам каква/какъв/какво Пелоси.
16.02.2021 10:37 / Отговор
социалист- демократите превърнаха Тръмп в икона и ще им се връща тъпкано!
17.02.2021 15:01 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още