Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нидерландската „Партия на свободата“ ще се присъедини към „Патриоти за Европа“ в ЕП

Свят

Нидерландската „Партия на свободата“ ще се присъедини към „Патриоти за Европа“ в ЕП

Нидерландската Партия на свободата ще се присъедини към Патриоти за Европа в ЕП - Tribune.bg
Снимка:

Нидерландската крайнодясна и националистическа Партия на свободата ще се присъедини към „Патриоти за Европа“ - новата група от подобни по идеология партии в Европейския парламент, създадена наскоро от унгарския премиер Виктор Орбан, съобщи ДПА, цитирана в БТА.

„Ние сме патриотите от Партията на свободата, обичаме нацията си. Силна и суверенна. Съпротивляваща се на незаконната миграция. Защитаваме мира и свободата. И подкрепяме Украйна. Ние защитаваме своето юдео-християнско наследство. И нашите семейства. Искаме да съберем сили в Европейския парламент и с гордост се присъединяваме към „Патриотите за Европа“, заяви лидерът на Партията на свободата Герт Вилдерс.

Партията на Вилдерс спечели парламентарните избори в Нидерландия през ноември миналата година. Тя е най-голямата партия в новата четиристранна дясна коалиция, която положи клетва във вторник. Дик Схоф, бившият шеф на холандското разузнаване, я ръководи като министър-председател.

На изборите за Европейски парламент през юни Партията на свободата спечели шест места.

Партията на Орбан ФИДЕС, австрийската крайнодясна Партия на свободата и популисткото чешко Движение на недоволните граждани бяха първите членове на групата „Патриоти за Европа“, когато беше обявена в края на миналия месец.

Испанската крайнодясна партия „Вокс“ и португалската крайнодясна партия „Шега“ също наскоро заявиха, че ще се присъединят.

Със съобщението на Вилдерс новата група ще включва евродепутати от шест държави - членството на евродепутати от поне седем държави е необходимо за статут на група в Европейския парламент.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати