Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Николас Мадуро: Ще „избия зъбите” на империалистите

Свят

Николас Мадуро: Ще „избия зъбите” на империалистите

Николас Мадуро: Ще избия зъбите на империалистите - Tribune.bg
Снимка:

„Искаме мир и ако искаме мир, тогава трябва да се подготвим да го защитим “, каза Мадуро в обръщение към нацията

Президентът на Венецуела Николас Мадуро се закани да "избие зъбите" на империалистите, както и на ръководителите на Бразилия и Колумбия, които ги подкрепят, ако се осмелят да заплашат мира в страната, съобщи РИА Новости.

"Знам за империалистическите планове. Познавам подробно плановете на олигархията на Колумбия и (президента на Бразилия) Болсонаро. Ако се осмелят, ще избием зъбите им, така че да се научат да уважават въоръжените сили и народа на Венецуела. Искаме мир и ако искаме мир, тогава трябва да се подготвим да го защитим “, каза той в обръщение към нацията.

По думите на Мадуро Венецуела ще проведе първите си военни учения през новата година през февруари. Те целят да разработят защитата на градовете.

Във Венецуела на 21 януари 2019 г. започнаха масови протести срещу президента Мадуро. Това се случи малко след като положи клетва. Ръководителят на Народното събрание, контролирано от опозицията, Хуан Гуайдо незаконно се провъзгласи за временен държавен глава. Редица западни държави, начело със САЩ, признаха Гуайдо. На свой ред Мадуро нарече шефа на парламента марионетка на САЩ. Русия, Китай, Турция и няколко други страни подкрепиха Мадуро като легитимен президент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати