Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Носи ли Путин ядреното си куфарче в Пекин? (ВИДЕО)

Свят

Носи ли Путин ядреното си куфарче в Пекин? (ВИДЕО)

Носи ли Путин ядреното си куфарче в Пекин? (ВИДЕО) - Tribune.bg

Видео от визитата на руския президент Владимир Путин в Пекин показва рядко попадащите в обектива служители, които носят т. нар. ядрено куфарче, пише Ройтерс.

След срещата с китайския президент Си Дзинпин, Путин беше заснет да върви към друга среща, заобиколен от охрана и следван от двама руски военноморски офицери в униформи, всеки носещ куфарче.

Руското ядрено куфарче, известено като „Чегет“ (името на връх от Кавказките планини), традиционно се носи от военноморски офицер и винаги е до държавния глава, но рядко бива заснеман.

„Има определени куфари, без които не е пълно пътуването на Путин“, заявяват кореспондентите на държавната информационна агенция РИА в Кремъл в публикация в Telegram под кадрите.

В друг клип Путин излиза от среща в Пекин с военноморските офицери, отново заснети само на няколко крачки от Путин, който се усмихва, докато слиза по стълбите.

Американският президент също има подобно устройство, известно като „ядрена футболна топка“. Става въпрос за чанта, в която се съхраняват кодове, които лидерът на САЩ трябва да използва за разпореждането на ядрена атака, в случай че не се намира в Белия дом.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати