Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нов протест пред българското посолство в Скопие

Свят

Нов протест пред българското посолство в Скопие

Нов протест пред българското посолство в Скопие - Tribune.bg
Снимка:

Нов протест пред българското посолство в Скопие с идеята да демонстрира, че македонският народ не се предава и не е съгласен да се водят преговори за македонския език. Вторият по ред протест бе обявен в социалните мрежи от председателя на движението „Трета“ Люпчо Палевски. Въпреки че Мицковски и Апасиев - лидерите на опозиционните партии ВМРО-ДПМНЕ и Левица, организаторите настояват, че македонците са наясно какво правят и протестират "преди българската политика да извърши престъплението, което ощетява двата съседни народа, които са се изпълнили с взаимна омраза заради глупавата политика на ЕС от двете страни на границата“. 

И снощи протестиращите, издигнаха лозунги „Не в ЕС“, „1941=Берлин, 2022=Брюксел“ и транспаранти с надписи „Не на българските договори/изнудвания“ и „Български, според ЕС, администратори“ . Част от участниците бяха загърнати или вееха знамена със звездата от Вергина. Те рисуваха по асфалта същия символ, обявявайки, че „това ще бъде Булевардът на слънцата“. 

Протестиращите, които се противопоставят на ЕС и искат край на преговорите с България, се заканиха следващия четвъртък отново да продължат с протеста си.Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати