Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нов рекорд в САЩ - 75 000 заразени с коронавирус за един ден

Свят

Нов рекорд в САЩ - 75 000 заразени с коронавирус за един ден

Снимка:

Според Тръмп увеличението на броя на заразените се дължи на по-широкото разпространение на тестовете в сравнение с пролетта

Отново рекорден ръст на заразените с коронавирус в САЩ. 75 000 са новорегистрираните, като това е с около 7000 или 10% повече от предишния рекорд миналия петък от 68 000 заразени. Това съобщи „Ню Йорк Таймс“ въз основа на собствени изчисления.

Така средното ниво на нови инфекции на ден през последните седем дни, но без да се взема предвид най-новия рекорд, е 63 000.

Реално погледнато новите случаи сега са много повече в сравнение с периода на избухване на пандемията, когато в САЩ лекарите откриваха около 30-40 хиляди нови случаи на ден.

Все пак от изданието отбелязват, че данните от петък може да се дължат на забавяне в предоставянето на събраните данни от местните здравни заведения. Това се е случило например в Сан Антонио.

Според президента на САЩ Доналд Тръмп увеличението на броя на заразените се дължи на по-широкото разпространение на тестовете в сравнение с пролетта. Това обаче се оспорва от продемократичните медии, според които в някои щати тестовете са дори по-малко отпреди три месеца.

По данни на университета „Джонс Хопкинс“ в САЩ до този момент са открити над 3,56 милиона случая на инфекция, като починали са 138 267 души.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още