Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нов рекорд в световен мащаб: СЗО отчете 307 930 случая на коронавирус за ден

Свят

Нов рекорд в световен мащаб: СЗО отчете 307 930 случая на коронавирус за ден

Снимка:

Най-сериозна е ситуацията в Индия, Съединените щати и Бразилия

Рекорд в броя на новите случаи за последното денонощие на COVID-19 в световен мащаб, отчетоха от Световната здравна организация.  307 930 души са с доказана коронавирусна инфекция за изминалите 24 часа.

Смъртните случаи в глобален аспект са скочили с повече от 5 500 души, с което броят на починалите от инфекцията става 917 417. Най-сериозна е ситуацията в Индия, Съединените щати и Бразилия.

Индия е втора след САЩ по най-голям брой потвърдени случаи в света. Миналата седмица тя докладва за близо два милиона носители на Covid-19 през август, което е най-високата месечна бройка в в света от началото на пандемията.

Страните в Европа регистрират нарастващ брой ежедневни случаи на фона на опасенията от нова вълна на вируса. Затова локално се налагат ограничения в най-засегнатите райони и хората се призовават да носят маски и да спазват социална дистанция. Сред другите държави, в които се забелязва покачване на новозаразените са Перу, Израел, Южна Корея и Австралия.

Предишният еднодневен рекорд на нови случаи в глобален мащаб беше на 6 септември, когато СЗО съобщи за 306 857 нови инфекции.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още