Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нова група в ЕП – „Европа на суверенните нации“, а неин говорител ще е Петър Волгин

Свят

Нова група в ЕП – „Европа на суверенните нации“, а неин говорител ще е Петър Волгин

Нова група в ЕП – Европа на суверенните нации, а неин говорител ще е Петър Волгин - Tribune.bg
Снимка:

„Алтернатива за Германия“ (АзГ), заедно с други крайнодесни партии, сформира трета крайнодясна парламентарна група в Европейския парламент, съобщи Ройтерс. Тя се нарича „Европа на суверенните нации“ и в нея влизат „Възраждане“, както и малки партии от Франция, Литва, Полша, Словакия, Испания, Чехия и Унгария

Днес лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира, че партията му е била сред инициаторите за създаването на групата.

„Вчера 25 евродепутати от 8 държави (България, Германия, Унгария, Словакия, Полша, Чехия, Литва и Франция) учредиха нова парламентарна група – „Европа на суверенните нации“. „Възраждане“ е инициатор за създаването на групата, по чието формиране работим вече от една година. В ЕСН Възраждане е втората по-големина партия и поради тази причина имаме зам.-председател на групата - Станислав Стоянов. Говорител на групата ще бъде Петър Волгин“, пише Костадинов.

„Предстои следващата крачка. Другата седмица ще се присъедини още една държава - Испания, и групата ще стане 28 души. До края на септември ще се присъединят още един немец и още един словак, и така ще се увеличи до 30 души. Отделно от това се водят разговори с още 7 държави, като амбициите ни са до края на годината ЕСН да достигне минимум 45 човека от 17 държави.

Предстои и най-важното - учредяване на обща европейска суверенистка партия. Единствената номинация за неин лидер е на евродепутата от „Възраждане“ Станислав Стоянов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати