Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нови антируски санкции на ЕС заради Навални

Свят

Нови антируски санкции на ЕС заради Навални

Снимка:

Посланиците на 27-те държави-членки се споразумяха по въпроса

Нови антируски санкции се очаква да бъдат наложени от Европейския съюз /ЕС/, съобщи източник на РИА Новости. Повод е ситуацията около задържането и присъдата на Алексей Навални, основател на Фонда за борба с корупцията /ФБК/.

Посланиците на 27-те държави-членки на Европейския съюз /ЕС/ се споразумяха за новите  антируски санкции  като предстои допълнителните санкции да бъдат одобрени от европейските министри. Става дума за санкции за нарушаване на човешките права, които предстои да бъдат въведени срещу лицата, замесени в ареста на шефа на ФБК.

На 22 февруари Съветът на Европейския съюз реши да наложи санкции на руски граждани, свързани с осъждането на Навални. След това ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел заяви, че Брюксел ще подготви нови санкции срещу Руската федерация в рамките на една седмица.

На 2 февруари Симоновският съд в Москва замени условната присъда на Навални с ефективна за нарушаване на условията за спазване на изпитателния срок по делото „Ив Роше“. Навални беше обвинен в 60 нарушения на обществения ред след условна присъда. Той ще остане в колония 2 години и 8 месеца, като се вземе предвид годината, прекарана под домашен арест по време на предварителното разследване на случая.

През декември 2014 г. Навални беше осъден на 3 години 6 месеца условно лишаване от свобода с глоба от 500 000 рубли по обвинение в извършване на измамни действия и пране на пари. Брат му Олег получи същата присъда, но ефективна.  


Коментари (2)

член ако се купи ваксината спутник под строй пенсионерските клубове ще тръгнат да се ваксинират
01.03.2021 15:53 / Отговор
вест от.... Не разбрах в кой крачол си то е преместил мечока!!!!
02.03.2021 00:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още