Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нови мерки в Гърция, обществените места ще работят само за ваксинирани срещу COVID-19

Свят

Нови мерки в Гърция, обществените места ще работят само за ваксинирани срещу COVID-19

Снимка:

От четвъртък започва ваксинация на младежите между 15 и 17 години с ваксината на „Пфайзер“

От 19 юли до края на август всички обществени места на закрито в Гърция ще работят приоритетно за ваксинирани срещу COVID-19 клиенти. Това съобщи в обръщение премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис. Сред местата, които могат да се посещават от имунизирани са развлекателни центрове и барове, киносалони и театри.

Заведенията ще работят с увеличен, но предварително определен брой посетители. В петък ще започне да работи и съответното цифрово приложение, което ще установява лесно дали посетителят е ваксиниран или не.

Мицотакис заяви, че това е практика, която вече следват страни като Дания, Германия, Австрия и Люксембург. Задължителна става ваксинацията на служителите, които работят в центрове за грижа за възрастни хора.

От 1 септември задължителната ваксинация ще бъде в сила и за медицинските служители в обществения и частния сектор. В решението на правителството се предвижда възможност и стимули за ваксиниране на военнослужещите.

Мицотакис призова тези, които се колебаят да се ваксинират, да послушат младите, които искат дейностите да се върнат към обичайния си ритъм и милионите жени и мъже, които искат да живеят в здраве и свобода.

Междувременно от министерство на здравеопазването обявиха, че от четвъртък започва ваксинацията на лица на възраст между 15 и 17 години с ваксината на „Пфайзер“. Час за ваксинация на непълнолетните лица ще може да бъде запазен от всеки от двамата родители.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още