Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нови по-строги ограничения заради коронавируса в някои страни

Свят

Нови по-строги ограничения заради коронавируса в някои страни

Нови по-строги ограничения заради коронавируса в някои страни - Tribune.bg
Снимка:

Допълнително тестове и карантина в хотел за Великобритания и Канада

Във Великобритания от днес влиза в сила задължителното карантиниране в хотели на пристигащи от държави- огнища на зараза  за тяхна сметка. Също от днес британското правителство планира да  задължи пристигащите в Англия да направят 2 ковид теста – на втория и на осмия ден от карантината. Резервациите за хотел и за тестове ще се правят чрез специален онлайн портал. Очаква се промяна във формуляра Public Health Passenger Locator Form, в който ще се въвежда информация във връзка с изпълнението на новите мерки. Информация относно резервация в карантинни хотели и тестове ще бъде публикувана допълнително. Великобритания разширява и обхвата на своята ваксинационна програма, в която ще бъдат включени хората на възраст от 65 до 69 години, както и „клинично уязвимите“.

Канада също въвежда допълнителен тест за коронавирус и карантина в хотел. От днес задължително се изисква представяне на отрицателен резултат от PCR тест за лицата, влизащи на територията на Канада през нейната сухопътна граница. Данни за контакт и информация за провеждането на карантина се подават на канадските власти чрез интернет приложението ArriveCanApp, информираха от българското външно министерство. Освен да представят задължителен отрицателен PCR или LAMP тест за коронавирус преди полета, от 22 февруари всички пътници, пристигащи със самолет в Канада, подлежат и на задължителни молекулярни тестове, които ще се извършват преди напускането на летището. Гражданите ще трябва да изчакват излизането на резултата от теста 3 дни за тяхна сметка в хотел, посочен от канадските власти, преди да изкарат остатъка от задължителната 14-дневна карантина в избрано от тях място. В края на самоизолацията пристигналите подлежат на още един молекулярен тест.

От днес пък противоепидемичните мерки частично се разхлабват в Словения. Отварят основните и средните училища. Разрешава се събирането на до десет лица вместо досегашните шест, но остава в сила полицейският час от 21 до 6 ч. сутринта. И в Хърватия започва разхлабване на ограничителните мерки. Отварят фитнес центровете, а децата ще могат да посещават извънкласни занимания. От следващата седмица в страната започва ускоряване на плана за ваксинация. Ще бъдат доставени над 71 000 дози ковид ваксини, а в градовете ще бъдат създадени центрове за масова ваксинация.

Вчера Германия затвори частично границите си с Чехия и австрийската област Тирол. В саматаЧехия правителството се договори с областните управители да удължи с две седмици извънредното положение.

Португалия въведе изискване за негативен PCR при влизане в страната, направен до 72 часа преди пристигането.

По-строги ограничения са в сила и за четири района на Италия - Тоскана, Лигурия, Абруция и Трентино. Тези ограничения ще бъдат в сила първоначално 15 дни, уточни здравното министерство. В същото време тревога предизвика решението отново да бъдат отворени ски курорти в жълти зони като Ломбардия, Вале д'Аоста и Венето, въпреки предупрежденията на здравни експерти.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати