Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Няма данни за оцелели след самолетната катастрофа в Индонезия

Свят

Няма данни за оцелели след самолетната катастрофа в Индонезия

Няма данни за оцелели след самолетната катастрофа в Индонезия - Tribune.bg
Снимка:

На борда на падналия Боинг са пътували 189 души

Няма намерени оцелели сред отломките на катастрофиралия индонезийски самолет. На борда, по време на фаталния полет, са пътували 189 души. Спасителните екипи вече нямат надежда да открият живи хора след авиокатастрофата.

Трябва да намерим основното тяло на самолета. Предполагам, че няма да има оцелели с оглед на останките, които намерихме досега“, заяви пред журналисти ръководителят на спасителите.

Няма данни какво е довело до трагедията, все още се търсят и „черните кутии“ на самолета.

Това, което се знае досега, е че 13 минути след излитането пилотите на обречения „Боинг 737 MAX“, собственост на индонезийските „Lion Air“, са подали сигнал за проблем и са поискали разрешение да се върнат на летището.

Това обаче така и не се случило, а самолетът изчезнал от радарите и паднал в морето в близост до остров Ява. В района бяха открити отломки, разхвърляни спасителни жилетки и лични вещи, както и тела.

Самолетът е почти нов и изпълнявал полети едва от няколко месеца. Въпреки това от авиокомпанията признават, че не за първи път има „технически проблем“ с този конкретен самолет. Двамата пилоти са били изключително опитни.

Това е първи случай, в който пада широкоизползваният „Боинг 737 MAX“.

Самолетът е трябвало да изпълни кратък едночасов полет от Джакарта до Пангкал Пинанг. На самолета са пътували и поне 23 държавни служители.

Това е най-смъртоносната авиокатастрофа в Индонезия от повече от 20 г. насам.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още