Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Няма бедстващи български граждани след изригването на вулкан в Исландия

Свят

Няма бедстващи български граждани след изригването на вулкан в Исландия

Няма бедстващи български граждани след изригването на вулкан в Исландия - Tribune.bg
Снимка:

Въздушният трафик на международното летище Кефлавик не е спрял

Няма сигнали за бедстващи български граждани в Исландия във връзка със започналото снощи изригване на вулкана на полуостров Рейкянес на около 50 км от исландската столица Рейкявик, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи у нас.

По данни посолството ни в Осло на този етап изригването не представлява непосредствен риск за населението или инфраструктурата, но исландската Служба по гражданска защита е разпространила препоръки към гражданите да държат прозорците на домовете си затворени поради опасността от висока концентрация на серен диоксид във въздуха. Той може да причини леки изгаряния на очите и гърлото.

Въздушният трафик на международното летище Кефлавик не е спрял и е малко вероятно това да се случи на този етап. Изригванията не отделят много пепел, а местоположението на вулкана е достатъчно отдалечено от летището и свързаната с него инфраструктура.

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected] 

 


Топ новини

виж още
Актуална тема