Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Няма споразумение между Сърбия и Косово, Вучич утре ще направи обръщение към нацията

Свят

Няма споразумение между Сърбия и Косово, Вучич утре ще направи обръщение към нацията

Няма споразумение между Сърбия и Косово, Вучич утре ще направи обръщение към нацията - Tribune.bg
Снимка:

Преговорите между Сърбия и Косово, проведени с посредничеството на ЕС, не успяха да потушат нарастващото напрежение, но „през следващите дни“ ще се проведе допълнителен диалог, заяви върховният представител по външна политика на ЕС Жозеп Борел.

„За съжаление, днес не постигнахме споразумение... Но това не е краят“, заяви Борел в кратко изявление след края на разговорите в Брюксел.

Преди началото на срещата Борел заяви, очаква Александър Вучич и Албин Курти да бъдат отворени и гъвкави, за да постигнат обща позиция.

Вучич ще се обърне към обществеността утре след завръщането си в Белград и това ще бъде едно от най-значимите му обръщения към обществеността. Това обяви днес директорът на сръбската Служба за Косово и Метохия Петър Петкович след края на петчасовата тристранна среща.

„Мислехме, че е възможно да постигнем компромис. Никой от нашата делегация няма да прави изявления днес“, каза Петкович пред репортери, заявявайки, че белградската делегация се е борила за „мир, стабилност и компромисни решения“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети