Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Обама, Буш и Клинтън ще се ваксинират за COVID-19 пред камера

Свят

Обама, Буш и Клинтън ще се ваксинират за COVID-19 пред камера

Обама, Буш и Клинтън ще се ваксинират за COVID-19 пред камера - Tribune.bg
Снимка:

Бившите президенти се надяват така да вдъхнат доверие за безопасността на ваксините

Кой може да рекламира продукт по-добре от бивш президент? А какво ще кажете за цели трима? Предишните държавни глави на САЩ- Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън ще дадат своята звездна сила в името на една добра кауза -  ще се ваксинират за COVID-19 публично и пред камера, за да успокоят американското общество и да му вдъхнат доверие за ваксините, пишат медиите.

И тримата президенти заявиха, че ще направят каквото е по силите им, за да адресират сериозния проблем с недоверието във ваксините на територията на Щатите. Очаква се американската Агенция по храните и лекарствата да одобри препаратите в идните седмици.

Бързото разработване на ваксини от Pfizer и Moderna предизвика скептицизъм сред обществеността. И двете компании казват, че ваксините им са около 95% ефективни.

Този скептицизъм и колебливост е още по-голям сред чернокожото население, каза Обама по време на интервюто си за SiriusXM. Последните проучвания показват, че афро-американците са по-колебливи да получат ваксина, отколкото други расови и етнически групи в САЩ. Той посочи дългата история на експлоатация на чернокожи в медицината. „Истината е, че благодарение на ваксините няма болести като полиомиелит. Може да си поставя тази за COVID пред камера, за да знаят хората, че имам пълно доверие на науката“, каза бившият първи.

Прессекретарят на президента Бил Клинтън заяви, че и той е пожелал да се ваксинира срещу COVID-19 публично, за да „вдъхне кураж на повече американци да направят същото“.

Според информация на Си Ен Ен Джордж Буш се е свързал с д-р Антъни Фаучи, за да го уведоми, че „с удоволствие ще се ваксинира пред камера“, след като препаратът стане достъпен за по-широката публика.

Междувременно самият д-р Фаучи каза, че при успешна ваксинация и достатъчен брой на ваксинирани хора, гражданите на САЩ биха могли да получат стаден имунитет до края на следващото лято или през есента.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Анастас #

Путю ще се боцне ли пред камера ... ??!!?
ама не пред ОРТ - ЦАРЬГРАД и подобни миязми ...
и с путьовския ветеринарен серум с'Путник.

(въпросиращо)
03.12.2020 23:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати