Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Обсъждат варианти как може да се проведе конкурсът „Евровизия“

Свят

Обсъждат варианти как може да се проведе конкурсът „Евровизия“

Обсъждат варианти как може да се проведе конкурсът Евровизия - Tribune.bg
Снимка:

Предвидени са три сценария

Конкурсът за песен на „Евровизия“ в холандския град Ротердам не може да се проведе в обичайния формат тази година заради коронавируса и вероятно няма да има публика на живо, съобщиха организаторите, цитирани в БГНЕС.

Полагат се усилия, за да се гарантира, че възможно най-много певци могат да се представят на живо на събитието, големият финал на което трябва да се състои в "Rotterdam Ahoy" на 22 май.

Бляскавият годишен музикален конкурс, който има милиони зрители в Европа, вече бе отложен през 2020 г. поради пандемията от Covid-19.

„Конкурсът за песен на Евровизия определено ще се завърне през май, въпреки пандемията, но..., за съжаление, е невъзможно да се проведе по начина, по който сме свикнали“, добави Мартин Естердал, изпълнителен супервайзър на конкурса.

Сега организаторите са фокусирани върху „социално дистанцирано събитие“ с възможно най-много певци и музиканти на живо, но, или без публика, или с ограничена. То също така ще включва строги мерки за безопасност, включително чести тестове за Covid, казват още те.

Холандското правителство даде уверения, че всички артисти и делегации ще могат да влязат в страната. 

Вторият вариант е домакините и подготвените изпълнения от програмата да са на живо от Ротердам, но изпълненията на всички състезатели да са записани и отново без публика или ограничена.

Трети вариант е „Евровизия в локдаун“ със записани изпълнения както на домакините, така и на изпълнителите, без публика.

Окончателно решение ще бъде взето през следващите седмици, казаха организаторите.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати