Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Обсъждат варианти как може да се проведе конкурсът „Евровизия“

Свят

Обсъждат варианти как може да се проведе конкурсът „Евровизия“

Снимка:

Предвидени са три сценария

Конкурсът за песен на „Евровизия“ в холандския град Ротердам не може да се проведе в обичайния формат тази година заради коронавируса и вероятно няма да има публика на живо, съобщиха организаторите, цитирани в БГНЕС.

Полагат се усилия, за да се гарантира, че възможно най-много певци могат да се представят на живо на събитието, големият финал на което трябва да се състои в "Rotterdam Ahoy" на 22 май.

Бляскавият годишен музикален конкурс, който има милиони зрители в Европа, вече бе отложен през 2020 г. поради пандемията от Covid-19.

„Конкурсът за песен на Евровизия определено ще се завърне през май, въпреки пандемията, но..., за съжаление, е невъзможно да се проведе по начина, по който сме свикнали“, добави Мартин Естердал, изпълнителен супервайзър на конкурса.

Сега организаторите са фокусирани върху „социално дистанцирано събитие“ с възможно най-много певци и музиканти на живо, но, или без публика, или с ограничена. То също така ще включва строги мерки за безопасност, включително чести тестове за Covid, казват още те.

Холандското правителство даде уверения, че всички артисти и делегации ще могат да влязат в страната. 

Вторият вариант е домакините и подготвените изпълнения от програмата да са на живо от Ротердам, но изпълненията на всички състезатели да са записани и отново без публика или ограничена.

Трети вариант е „Евровизия в локдаун“ със записани изпълнения както на домакините, така и на изпълнителите, без публика.

Окончателно решение ще бъде взето през следващите седмици, казаха организаторите.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема