Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Общите служби на САЩ отказват да признаят Байдън за президент на САЩ

Свят

Общите служби на САЩ отказват да признаят Байдън за президент на САЩ

Общите служби на САЩ отказват да признаят Байдън за президент на САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Ръководителят на Общите служби на САЩ Емили Мърфи отказва да признае победата

Общите служби на САЩ отказват да признаят Джоузеф Байдън за президент на САЩ, а без потвърждението на ръководителя на отдела Байдън няма да има достъп до финансови ресурси, коментират световните агенции.

По-рано вестник "Политико" съобщи, че ръководителят на администрацията на Общите служби на САЩ Емили Мърфи отказва да признае победата на демократичния кандидат на изборите. Мърфи встъпи длъжност при Тръмп през 2017 г. и представлява Републиканската партия.

Водещи американски медии съобщиха за победата на демократичния кандидат Джо Байдън, който от своя страна също се провъзгласи за победител. Действащият президент Доналд Тръмп не призна поражението, а адвокатите му подготвиха дела в съдилищата на различни щати с искане да се преустанови преброяването на гласовете и да се разследват предполагаеми нарушения.

Представители на щаба на Джоузеф Байдън изпратиха искане до администрацията на Общите служби на САЩ да признае политика за избран президент на страната, съобщи Фокс Нюз.

В документа се посочва, че победата на демократа на изборите е получила "независимо потвърждение", така че отделът трябва "незабавно да признае Джо Байдън и Камала Харис за избрани за президент и вицепрезидент".

"Националната сигурност и икономическите интереси на САЩ зависят от това дали федералното правителство ясно и незабавно ще демонстрира готовността си да изпълни волята на американския народ и да осъществи плавно и достойно предаване на властта", се казва в обръщението.

По закон избраният президент трябва да встъпи в длъжност на 20 януари 2021 година.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати