Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Обявиха 30 дни кризисна ситуация в енергетиката в Северна Македония

Свят

Обявиха 30 дни кризисна ситуация в енергетиката в Северна Македония

Обявиха 30 дни кризисна ситуация в енергетиката в Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

На снощното заседание на правителството на Северна Македония е взето решение за кризисна ситуация в доставките на топлинна енергия в района на град Скопие и в доставките на електроенергия на цялата територия на Македония, съобщава македонската „Тера ТВ“.

Първото решение е взето поради липсата на топлинна енергия, възможността за използване на алтернативно гориво и състоянието на пазара на топлинна енергия, съобщава телевизията, докато второто е взето заради липсата на ток и състоянието на пазарите на електроенергия.

И двете решения са по предложение на Управителния съвет за координация и управление в системата за управление при кризи и ще започнат да се прилагат от 1 септември 2022 г.

Наличието на кризисна ситуация в снабдяването с електрическа и топлинна енергия ще продължи 30 дни от деня на започване на прилагане на тези решения.

От деня на започване на прилагане на тези решения Комисията за наблюдение на ситуацията на електроснабдяването и за наблюдение на ситуацията на топлинното енергоснабдяване непрекъснато наблюдава, анализира и оценява ситуацията на пазарите на електрическа и топлинна енергия и предлага мерки в съответствие с указите, които уреждат критериите и условията за обявяване на кризисно положение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати