Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Обявиха извънредно положение на Сейшелите

Свят

Обявиха извънредно положение на Сейшелите

Обявиха извънредно положение на Сейшелите - Tribune.bg

Извънредно положение беше обявено на Сейшелите след експлозия в индустриалната зона на главния остров Махе, съобщи Би Би Си. Взривът е разрушил търговски сгради и жилища, оставяйки следи от опустошение по източното крайбрежие на най-големия остров Махе от държавата, разположена в Индийския океан.

Президентът на Сейшелските острови Вавел Рамкалаван нареди на населението да си остане у дома, като само служители и работници от ключови сектори и на ключови позиции, могат да продължат да излизат за работа. Няколко души са били евакуирани от домовете им.

Експлозията е избухнала малко след 02:00 ч. местно време (22:00 ч. GMT сряда) в строителна и кариерна компания, където са били съхранявани експлозиви в четири контейнера.

„През последните 10 години имаше големи опасения относно запасите от експлозиви [които се държат]“, каза президентът, цитиран от вестник Seychelles Nation.

Международното летище има разрушения, въпреки че е на 4 километра от взрива. Училищата са затворени, а болниците - за всички случаи, освен за спешни случаи.

Единственото разрешено движение е влизането и излизането от ваканционните острови.

„Международното летище на Сейшелските острови все още работи и фериботните услуги между островите работят за посетители“, се казва в официалния акаунт на страната на X.

Правителството на Обединеното кралство посъветва своите граждани на остров Мае да останат на закрито до второ нареждане.

Изключително силният дъжд през нощта причини тежки наводнения и свлачища, усложнявайки допълнително работата на спешните служби. Трима са загинали в съборените си от свлачища домове.

Заради излизване на отпадни води в океана заради скъсани тръбопроводи, властите съветват хората да не плуват.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети