Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Очаква се днес Джо Байдън да обяви кандидатурата си за втори мандат

Свят

Очаква се днес Джо Байдън да обяви кандидатурата си за втори мандат

Очаква се днес Джо Байдън да обяви кандидатурата си за втори мандат - Tribune.bg
Снимка:

На всички съмнения за възрастта Байдън отговаря кратко – „Само гледайте!“

Очаква се днес американският президент Джо Байдън да обяви официално, че ще се кандидатира за втори мандат. Той ще бъде най-възрастният кандидат за президент – на 80-годишна възраст.

„Очаквайте новината“, заяви Байдън пред репортери в Белия дом. Очаква се президентът да публикува видеопослание, обявявайки кандидатурата си, точно както го направи и преди 4 години. След серия от големи законодателни победи и ключови моменти на външнополитическата сцена Джо Байдън няма реален конкурент за номинацията на Демократическата партия. Очаква се в хода на кампанията да има акцент върху напредналата му възраст.

Ако спечели втори мандат, той ще навърши 86 години в края му. През февруари медицински преглед установи, че Байдън може да изпълнява задълженията си, въпреки възрастта. Проучване на Ен Би Си от уикенда показва, че 70% от американците, както и 51% от демократите, смятат, че той не трябва да се кандидатира. На всички съмнения за възрастта Байдън отговаря кратко – „Само гледайте!“.

Въпреки че стана първият бивш или действащ президент, срещу когото е повдигнато наказателно обвинение, Тръмп е най-вероятният кандидат за президент сред републиканците.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети