Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Очаква се ЕС да одобри ваксината на „Модерна“

Свят

Очаква се ЕС да одобри ваксината на „Модерна“

Снимка:

Европейската агенция по лекарствата се очаква да одобри втора ваксина в ЕС срещу Covid-19 - на американската компания „Модерна“ след тази на „Пфайзер“ и „Бионтех“ миналия месец.

В редица държави, където вече започна ваксинация на населението срещу коронавируса, отново затягат мерките с цел по-бързото спиране на разпространението на заразата.

Германия удължи до 31 януари противоепидемичните мерки, които ще бъдат и допълнително затегнати. Ще се изискват два теста за влизащите от определяни като рискови страни - единият при самото пристигане, а вторият след 5 дни карантина. Ако и двата са отрицателни - карантината отпада.

Училища, развлекателни и спортни съоръжения и повечето магазини ще останат затворени до 31 януари, заяви канцлерът Ангела Меркел. На хората ще бъде позволено да се срещат само с един човек от друго домакинство по новите правила, вместо с пет души, както беше преди това, съобщи АФП. Днес Германия регистрира нови 21 237 случая на заразяване с коронавирус за изминалите 24 часа. 

В Италия до 15 януари са удължава oбщонационалната карантина.

Дотогава остава в сила и забраната за придвижване между 20-те области, освен по работа и здравословни или други неотложни причини. Началото на присъствените учебни занятия за големите класове, които от октомври са на дистанционна форма на обучение, се отлага от 7 за 11 януари. Магазини и заведения ще работят до 18 ч, вечерният час от 22 до 5 сутринта остава в сила.

Случаите на коронавирус в САЩ пък са вече над 21 000 000, показват данните на университета „Джонс Хопкинс“. Съединените щати са на първо място по брой на заразените с коронавирус и по брой на смъртните случаи от коронавирус в света.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още