Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ограничения в количествата стоки първа необходимост наложиха търговските вериги в Гърция

Свят

Ограничения в количествата стоки първа необходимост наложиха търговските вериги в Гърция

Ограничения в количествата стоки първа необходимост наложиха търговските вериги в Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Клиентите имат право на 4 литра олио и 4 кг брашно и захар

Търговските вериги в Гърция наложиха ограничения върху количеството на стоки от първа необходимост, които може да бъдат купени, съобщава БНР. Всеки клиент има право на до 4 литра олио, 4 килограма брашно и захар.

Цената на хляба отново се покачи с 20% поради високата цена на пшеницата и тока, твърдят хлебопроизводителите, които не могат да посочат, колко още ще скочат цените.

Около 2,5 евро се движи цената на килограм хляб. От скока в цената на електроенергията през ноември досега всички хлебни изделия са поскъпнали с 15%.Според търговците в Гърция най-бързо се очаква да приключат запасите от захар.

Животновъдите също предупреждават, че не могат да поемат високите разходи и също ще повишат с около 20% цената на месото за Великден.

Няма липса на продукти в хранителните магазини в Гърция, но цените са прекалено високи, смятат потребителите. Над 25% е спаднал оборотът на голяма част от веригите за хранителни стоки, защото гърците купуват само най-необходимото и търсят стоки на промоции, заявяват търговците.

Голяма е разликата и в цените на морските дарове поради завишено търсене в дните на постите преди Великден. Плодове и зеленчуци са с 15% по-скъпи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети